Johanneskyrkan | Linnégatan 2a | 582 25 Linköping
info@johanneskyrkan.se | hitta hit

Johanneskyrkan söker pastor

Vilka är vi?

När vi ska beskriva vilka vi som församling är, gör vi det gärna i bilden av ett träd med djupa rötter och vidsträckta grenar. Vi står fast rotade med djupa rötter i vår tro och vår tradition och lever med kallelsen att ha vidsträckta grenar som når och omfamnar många – och fler – människor i vår stad med budskapet om Jesus. Vi vill vara en barmhärtighetens gemenskap där vi möts i all vår brustenhet för att tillsammans ära Gud och dela livet med varandra.

Vi är en drygt 20 år ung EFK-församling, mitt i Linköping, med cirka 160 vuxna och 90 barn. Vi längtar efter att fler ska bli en del av vår gemenskap, att fler ska komma i funktion och att vår gemenskap ska bereda plats för alla – små och stora – oavsett livssituation och oavsett lång, kort eller ingen erfarenhet av kristen tro.

Grunden i vårt sätt att vara församling är husförsamling och gudstjänst. Varje söndag kommer många barn till vår söndagsskola Himlaliv, våra tonåringar har en egen husförsamling och vi har även tonårsarbete i samarbete med Ryttargårdskyrkan.

Vi bedriver socialt arbete bl a genom att hjälpa familjer i asylprocess och inbjuda till språkcafé varje vecka och stödjer flera missionsprojekt ut över världen.

Är du den vi söker?

Tjänsten hos oss ger dig chansen att få vara med på den spännande och rikt välsignade resa vi som församling är ute på. Med ordet och bönen som grund, i delat ledarskap och i samarbete med församlingsledningen ges du möjlighet att bolla idéer, utmana, utmanas och dela med- och motgångar på ett naturligt sätt. Du får stödja och vara en katalysator för andra ledare i församlingen och bygga relationer i det nätverk av människor som utgör Johanneskyrkan.

Tjänsten är på 75%. Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan

Ansök genom att skicka ditt CV och personligt brev till info@johanneskyrkan.se
Har du frågor är du mer än välkommen att höra av dig till Jonas Wejde på telefon 070-244 42 68
Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!