Konfa

KONFA är Ryttargårdskyrkans och Johanneskyrkans konfirmationsundervisning. Nedan ges en kort presentation av KONFA samt svar på några vanliga frågor.

Varför ska jag gå på KONFA?

Vi vet att tonåringar är intresserade av andliga frågor och vill prata om sånt som Gud, döden och meningen med livet. Vi tar tonåringars djupa funderingar på allvar. Vill du diskutera livets stora frågor? Vill du testa om Gud verkligen finns? Vill du lära dig mer om den kristna tron? Då är KONFA i Ryttargårdskyrkan och Johanneskyrkan något för dig! Man behöver inte vara döpt för att gå KONFA i Ryttargårdskyrkan eftersom vår KONFA inte är någon bekräftelse av dopet. Man behöver inte ens vara troende utan det räcker med att vilja veta mer om kristen tro.

Vad gör man på KONFA?

En konfaträff börjar alltid med någon lek eller tävling. Sedan har vi en samling som till exempel kan innehålla praktiska övningar, samtal, filmvisning och berättelser ur Bibeln eller ur vardagslivet. Efter det är det fika i smågrupper där vi talar om veckan som varit och dagens ämne. Varje samling avslutas med en enkel andaktsstund med bön och ibland lite sång. Ibland träffas vi även hemma hos någon. Hösten inleds med ett konfadygn och i slutet av våren åker vi på ett konfaläger med andra konfagrupper i Östergötland, oftast kring Valborg. Det ingår även i KONFA att gå på ett antal gudstjänster under året.

Vad kostar det?

För det första – ingen som vill gå KONFA i Ryttargårdskyrkan ska behöva avstå av ekonomiska skäl. Kontakta oss om det är ett problem så finner vi en lösning. Grundavgiften är annars 700 kr. Den betalas till Ryttargårdskyrkans Bankgiro: 116-9903. Märk  inbetalningen med ditt namn och ”konfa”. I avgiften ingår studiematerial, bibel och konfadygnet. Fika turas vi om i gruppen att ha ansvar för och då även betala. En avgift för vårens konfaläger tillkommer och beräknas ligga på ca 850kr.

Anmälan öppnar 1 juni till både Konfa och Konfa2 (fortsättningsgrupp) och avslutas 4 september!
Anmäl dig här!

För mer information, kontakta:

Sofia Johnsson i Ryttargårdskyrkan på 0705-327333 alt sofia.johnsson@ryttargardskyrkan.se
Samuel Furingsten i Johanneskyrkan på 0730-479677 alt samuel@johanneskyrkan.se

Konfa 18/19 startar 11 september

Boka redan nu in! Konfadygn 6-7 oktober (Prison Island, tacos, luftmadrass, gudstjänst m.m.).