Konfa

Varför ska jag gå på KONFA?

Vi vet att tonåringar är intresserade av andliga frågor och vill prata om sånt som Gud, döden och meningen med livet. Vi tar tonåringars djupa funderingar på allvar. Vill du diskutera livets stora frågor? Vill du testa om Gud verkligen finns? Vill du lära dig mer om den kristna tron? Då är KONFA något för dig! Man behöver inte vara döpt för att gå KONFA som anordnas av Ryttargårdskyrkan och Johanneskyrkan eftersom vår KONFA inte är någon bekräftelse av dopet. Man behöver inte ens vara troende utan det räcker med att vilja veta mer om kristen tro.

Vad gör man på KONFA?

En konfaträff börjar alltid med någon lek eller tävling. Sedan har vi en samling som till exempelvis kan innehålla praktiska övningar, samtal, filmvisning och berättelser ur Bibeln eller ur vardagslivet. Efter det är det fika i smågrupper där vi talar om veckan som varit och dagens ämne. Varje samling avslutas med en enkel andaktsstund med bön och ibland lite sång. Ibland träffas vi även hemma hos någon. Hösten inleds med ett konfadygn och i slutet av våren åker vi på ett konfaläger med andra konfagrupper i Östergötland, oftast kring Valborg. Det ingår även i KONFA att gå på ett antal gudstjänster under året.

Vad kostar det?

För det första – ingen som vill gå KONFA ska behöva avstå av ekonomiska skäl. Kontakta oss om det är ett problem så finner vi en lösning. Grundavgiften är annars 700 kr. Den betalas till Ryttargårdskyrkans Bankgiro: 116-9903. Märk inbetalningen med ditt namn och ”konfa”. I avgiften ingår studiematerial, konfadygnet och konfadagen (Har du en egen bibel ta med den, annars ordnar vi en till dig). Fika turas vi om i gruppen att ha ansvar för och då även betala. En avgift för vårens konfaläger tillkommer och beräknas ligga på ca 800kr.

För mer information, kontakta:

Sofia Bengtsson i Ryttargårdskyrkan på 0705-327333 alternativt sofia.bengtsson@ryttargardskyrkan.se
Linalie Newman i Johanneskyrkan på 0704-416215 alternativt linalie@johanneskyrkan.se

Konfa 17/18 startar 12 september

Boka redan nu in! Konfadygn 21-22 oktober (Prison Island, tacos, luftmadrass, gudstjänst m.m.).