Johanneskyrkan | Linnégatan 2a | 582 25 Linköping
info@johanneskyrkan.se | hitta hit

Introkurs

Välkommen till höstens introkurs - kursen för dig som är ny i Johanneskyrkan och som kanske funderar på att bli medlem.

Kursen är fördelad över två tillfällen: Söndagarna den 8 och 15 oktober efter gudstjänsten (klockan 18.30 c:a). Vi beräknar att hålla på till senast klockan 21.00 båda tillfällena och smörgås samt enklare fika kommer att serveras. 

Det första tillfället har rubriken Barmhärtighetens gemenskap. Vi fokuserar vi på vilka vi är, varifrån vi kommer och vad vi längtar efter liksom vad det innebär att vara en församling som så tydligt betonar  husförsamlingens betydelse. Vid detta tillfälle kommer vi även att stifta bekantskap med vår församlingsordning, som har samma rubrik som kurstillfället: Barmhärtighetens gemenskap.

Det andra tillfället har rubriken En rytm för livet. Vi fokuserar då på gudstjänstens olika delar - varför vi gör som vi gör - hur ett år kan se ut samt på större händelser som vi tänker är en del av församlingens liv såsom barnvälsignelse, dop, bröllop och begravning. Dessutom kommer vi att prata om den enskilde medlemmens engagemang, där vi drivs av övertygelsen att alla har något att bidra med. Du anmäler dig senast fredagen den 6 oktober via denna länk.

Vid frågor: Kontakta Samuel Furingsten, 0730-479677