Johanneskyrkan | Linnégatan 2a | 582 25 Linköping
info@johanneskyrkan.se | hitta hit

Om Johanneskyrkan

Vi är en kristen kyrka som består av vanliga Linköpingsbor som har det gemensamt att vi har fascinerats av Jesus och som tror att Han kan ge hopp, mening och lycka till alla människor.

Vår kyrka består av unga och gamla, studenter och lärare, arbetare och tjänstemän, somliga är hemma med barn, här finns singlar och familjer, arbetssökande och pensionärer, nyinflyttade, nysvenskar och östgötar som bott här sedan urminnes tider, helt enkelt består församlingen av människor som är precis som du och jag!

Alla är välkomna förutom en typ av människor … De som tror att de är perfekta och färdiga!

Vi har attraherats av Jesus och hans kärlek, en kärlek som sträcker sig till dem som är just vanliga, som både bär på styrkor och svagheter, goda kvalitéer och synder, som på samma gång är äkta och hycklare! Och Johanneskyrkan består av sådana människor och vi tror att i mötet med Jesus vågar vi släppa garden och vara oss själva och utifrån det växa i kärlek, tillit och förlåtelse. Vi tror att när vi tillsammans försöker följa Jesus så kommer det att göra skillnad i våra egna liv men vi hoppas också att det ger positiva avtryck i vår stad.

Varje söndag kl 16:00 träffas cirka 60-100 vuxna och massor med barn för att fira gudstjänst. Alla är välkomna med på gudstjänsterna, det kostar inget, klädseln är vardaglig, man kan komma och gå när man vill. 

Vill du veta mer om oss, gå till nördsidan och/eller FAQ.